19 Sep 2010

De President

Latest news

Midden september starten de opnamen van de filmkomedie DE PRESIDENT. Najib Amhali, Achmed Akkabi en Charlie Chan Dagelet vertolken de hoofdrollen. Erik de Bruyn (WILDE MOSSELS, NADINE, DE TROON) regisseert de film. Het script werd geschreven door Marco van Geffen (SCHNITZELPARADIJS, BRIEFGEHEIM). Het verhaal is geïnspireerd op het gelijknamige boek De President van Khalid Boudou (SCHNITZELPARADIJS, PIZZAMAFFIA). Andere rollen zijn voor onder andere: Dirk Zeelenberg, Rosa Reuten, Frank Lammers, Matthias Schoenaerts, Ton Kas, Peer Mascini, Ruben van der Meer en Manuela Kemp.

DE PRESIDENT gaat over de ‘juiste man op de verkeerde plek’. We zien Nederland, vijf jaar na nu. Het volk heeft genoeg van de gevestigde politiek, en besluit tot een ultieme ingreep: het roept de republiek uit en kiest een President.

Ergens achter een afgelegen asperge boerderij ploetert een handjevol illegalen op het land. Eén van hen is de Marokkaanse Joes, die met zijn oom Hamid naar ons land is gekomen om geld te verdienen. Het werk is zwaar en het enige lichtpuntje in Joes’ zijn leven is zijn stille liefde voor de Roemeense Mila. Als er op een dag een inval van de vreemdelingenpolitie is, en Hamid in de ontstane paniek een brand veroorzaakt, redt Joes Mila’s leven, maar verliest daarbij zelf het bewustzijn… Als hij wakker wordt blijkt Joes tot een soort Nationale Held geworden. Presidentskandidaat Vlonder, die achter staat in de peilingen, wil hem nu als Running Mate.

Als Joes’ onbevangen uitspraken ook nog eens een verrassende uitwerking hebben op de kiezers, bombardeert de opportunistische Vlonder hem tot presidentskandidaat. Dat blijkt een gouden zet: Joes wint verrassend en wordt de eerste Marokkaanse President van Nederland! Maar… is Joes wel geschikt om President te zijn?

Achmed Akkabi, die de rol speelt van presidentskandidaat Joes, is momenteel te zien in de film STERKE VERHALEN. Eerder had hij een vaste rol in de serie HET HUIS ANUBIS en de hoofdrol in de film ALIBI. Voor de cabaretier Najib Amhali is dit de eerste film na SPION VAN ORANJE. Najib speelt Hamid, de oom van Joes. Charlie Chan Dagelet speelt de rol van Mila. Zij is afgelopen zomer afgestudeerd aan de theateracademie van Amsterdam en is binnenkort te zien in de film LELLEBELLE.

DE PRESIDENT wordt geproduceerd door Lemming Film in co-productie met de AVRO, PROTON en U Film en wordt financieel gesteund door het Nederlands Fonds voor de Film en het CoBO fonds. A-Film Entertainment brengt de film in het najaar van 2011 in de bioscoop.

De President is een speelfilm naar het boek van Khalid Boudou script is van Marco van Geffen en bewerkt door mij. De film wordt geproduceerd door Lemming Film. We draaien in Hongarije, Marokko en Nederland.
Hoofdrollen zijn voor Achmed Akabi, Naijb Amhali, Charlie Chan Dagelet, Ton Kas, Dirk Zeelenberg en Rosa Reuten.
Cameraman is Rolf Dekens ( oa. Vet Hard, Spion van Oranje), production design Ben Zuydwijk (waar ik ook mee werkte bij Wilde Mossels), make up Leendert van NImwegen, styling Monica Petit, editor Brian Ent.

De crew van De President reist door Hongarije op zoek naar de beste plekken.

Aflevering 2 van de making of van ‘De President’.

Aflevering 3 van de making of van ‘De President’.

Aflevering 4 van de making of van ‘De President’.

Aflevering 5 van de making of van ‘De President’.

Aflevering 6 van de making of van ‘De President’.

Foto’s van de making of van ‘De President’.


Comments are closed.